tag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post2470987141406435265..comments2024-03-27T11:27:31.737+01:00Comments on Chwile zasłodzenia: La Confiteria Delaviuda Chocolate Almond Turron "mleczna" / turron z migdałamiKimiko556http://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-31720739945048142882020-01-07T18:17:09.219+01:002020-01-07T18:17:09.219+01:00Turron na Twe serce, a cukier w żyły. :>
Czase...Turron na Twe serce, a cukier w żyły. :><br /><br />Czasem też wolałabym pewnych nut nie czuć. <br /><br />Też się cieszę! Bo mogło być różnie. Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-78607597477599068072020-01-07T09:04:51.006+01:002020-01-07T09:04:51.006+01:00Naprawdę nie lubisz nieprażonych albo bardzo słabo...Naprawdę nie lubisz nieprażonych albo bardzo słabo prażonych orzechów?<br /><br />Mama mistrz - się wie! :DKimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-37237543992794189712020-01-07T09:02:48.854+01:002020-01-07T09:02:48.854+01:00Samych migdałów akurat nie chrupię. Co innego np. ...Samych migdałów akurat nie chrupię. Co innego np. nerkowce. Ot, mam swoje do chrupania osobno i takie, które wolę w czymś.<br /><br />Cukier złem... Chyba że jako Milka, co? xD Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-18082154507442426752020-01-06T12:04:25.016+01:002020-01-06T12:04:25.016+01:00Wstęp to turron na moje serce. Bardzo mi miło :)
...Wstęp to turron na moje serce. Bardzo mi miło :)<br /><br />"Zalepiał paszczę zupełnie, gdyż zmieniał się w gęsty i tłusty krem o dość wyraźnej proszkowości, który prędko znikał" - o taak, rozlewał się i zalepiał. 100% mojego świata. "Nie miałam wrażenia, że to ich jakiś bezsensowny zlepek. Podobała mi się ta ilość" - pomyślałam tak samo. Początkowo wystraszyłam się, że producent przesadził, ale zdecydowanie nie. Mimo iż w turronie tkwi OGROM migdałów, każda sztuka ma sens. "Wchodziły w smak delikatnej czekolady o orzechowym charakterze, dając efekt giandujowaty" - to również moje odczucie :) "Do słodyczy, w którą się wtulił" - urocze określenie. "Nie musiałam ich rozgryzać, by je poczuć" - otóż to. Wystarczy umiejętnie wykonać produkt, żeby główni bohaterowie zostali uhonorowani. Ileż to słodyczy dostępnych u nas ma smaki bądź zapachy, których trzeba szukać z lupą... Masy czekoladopodobnej, waniliny ani wanilii nie poczułam. Cieszę się, że całość nie wypadła tragicznie dla Ciebie, a dla mamy była wręcz zachwycająca.Olga (livingonmyown.pl)https://www.blogger.com/profile/16932198981241497130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-60922160731138777422020-01-06T07:29:42.104+01:002020-01-06T07:29:42.104+01:00Oo, właśnie jestem też po przeczytaniu recenzji Ol...Oo, właśnie jestem też po przeczytaniu recenzji Olgi :D tak jak tam pisałam - dla mnie słodka kakałkowośc jest na plus, ale surowe migdały bez uprażenia na minus, jednak za tak dużą liczbę migdałów mogłabym przymknąć na to oko - uwielbiam jak jest tak hojnie sypniete bakaliami :) haha a Twoja Mama to mistrz :DFirst Aid Sweethttps://www.blogger.com/profile/16951110390639967631noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-12160231797034256282020-01-06T06:16:13.720+01:002020-01-06T06:16:13.720+01:00Produkt zdecydowanie nie dla mnie... jeśli bakalie...Produkt zdecydowanie nie dla mnie... jeśli bakalie to tylko w czystej postaci. Cukier uznaje za zło :PMarthahttps://www.blogger.com/profile/16449479218173501989noreply@blogger.com