tag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post2661303628137331560..comments2024-03-27T11:27:31.737+01:00Comments on Chwile zasłodzenia: Marana Peru Cusco 100 % ciemnaKimiko556http://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-66571482092819918432021-08-09T13:34:28.593+02:002021-08-09T13:34:28.593+02:00Nie wiem, pasty z różnych orzechów w moim odczuciu...Nie wiem, pasty z różnych orzechów w moim odczuciu mogą różnie wyjść. Są takie, które chyba po prostu wolę jako orzechy, osobno.<br /><br />Tak, włoskie i pekan odjęły część gorzkości twarogowi. Nie zniknęła zupełnie. W miejsce gorzkości twarogu weszły orzechy ze swoją. Wydawało mi się to oczywiste. Twarogową zastąpiły swoją, zabrały gorzkość z twarogu. <br /><br />Wiśnie... Ile kazałaś im leżeć? Ja zawsze kupuję i zjadam tego samego dnia, zaraz po umyciu. Obecnie są jakieś nietrwałe, a szkoda. Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-83522591687270730852021-08-08T11:20:08.604+02:002021-08-08T11:20:08.604+02:00Niedawno otworzyłam moje pierwsze masło z laskowcó...Niedawno otworzyłam moje pierwsze masło z laskowców. Nie zostałam fanką. Bombonierkę z wiśniami bardzo chętnie bym zjadła, przy czym z mocno ciemną czeko i kopiącym alko. Wino też okej. Świeże wiśnie nazbierałam sobie u mamy na działce. Tak się do nich zbierałam, że przedwczoraj wyrzuciłam wszystkie, bo obrosły pleśnią. Orzechy włoskie i pekany odejmują gorycz? I jeszcze ziemia za nimi, hmm. Ja bym założyła, że wprost odwrotnie. Cytrusy mi tu w ogóle nie pasują.Olga (livingonmyown.pl)https://www.blogger.com/profile/16932198981241497130noreply@blogger.com