tag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post5158687669015305195..comments2024-03-27T11:27:31.737+01:00Comments on Chwile zasłodzenia: Franceschi 60 % Venezuela Sur del Lago ciemna z WenezueliKimiko556http://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-14467691776372016792018-01-10T12:39:29.535+01:002018-01-10T12:39:29.535+01:00No właśnie cały czas o to mi chodzi.
Akesson's...No właśnie cały czas o to mi chodzi.<br />Akesson's i JPC kocham na równi! Do Akesson's z pieprzem wracać specjalnie nie planuję, ale czyste na pewno jeszcze kupię. Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-38521418535810706762018-01-09T11:18:39.714+01:002018-01-09T11:18:39.714+01:00Może jest "trudniejsze" i trzeba umieć z...Może jest "trudniejsze" i trzeba umieć z nim postępować? Na przykład madagaskarskie criollo jest cudowne, wciąż mam czekającego Akesson's z pieprzem i resztkę Pralusa, a na pewno dokupię JPC :)Yaroshttps://www.blogger.com/profile/12228749245572484584noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-90370876468546507902018-01-09T07:59:20.952+01:002018-01-09T07:59:20.952+01:00Haha, to z trafieniem z recenzjami we wzajemne gus...Haha, to z trafieniem z recenzjami we wzajemne gusta chyba jest ostatnio 1:1, co? Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-11007959793381112232018-01-09T07:57:36.700+01:002018-01-09T07:57:36.700+01:00A ja nie mówię, że nie lubię criollo! Bardzo lubię...A ja nie mówię, że nie lubię criollo! Bardzo lubię, ale uważam, że niektóre marki źle się do niego zbierają i właśnie często mi w czekoladach z tych ziaren coś nie gra. Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-75620773953438947462018-01-08T22:30:25.589+01:002018-01-08T22:30:25.589+01:00No tak, amadeiowa słodycz to już kwestia tego jak ...No tak, amadeiowa słodycz to już kwestia tego jak ją robią. Ja tam lubię criollo, mają taki fajny posmak, choć trinitario jest podobne, ale forastero smakuje już inaczej i zwykle jest prostsze, choć i tu trafiają się perełki.Yaroshttps://www.blogger.com/profile/12228749245572484584noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-72643682879243576982018-01-08T16:09:41.085+01:002018-01-08T16:09:41.085+01:00Ja pier... Lukrecja, anyż, mięta, maliny i miód. A...Ja pier... Lukrecja, anyż, mięta, maliny i miód. A, no i pieprz. No nie wyczymię :'DOlga (livingonmyown.pl)https://www.blogger.com/profile/16932198981241497130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-46926241198953222952018-01-08T13:48:45.970+01:002018-01-08T13:48:45.970+01:00Napisałam przecież "między innymi", wiad...Napisałam przecież "między innymi", wiadomo przecież, że każde kakao inaczej smakuje.<br />Poza tym, nie wydaje mi się, by taka amedeiowata słodycz pochodziła od kakao.<br />A i nie powiedziałabym, że z criollo to od razu lepiej smakują, zwłaszcza w moim przypadku. Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-25297396508866755392018-01-08T11:11:13.084+01:002018-01-08T11:11:13.084+01:00To raczej nie tylko zawartość, ale i rodzaj kakao....To raczej nie tylko zawartość, ale i rodzaj kakao. Premium robione są z criollo, więc muszą smakować inaczej.Yaroshttps://www.blogger.com/profile/12228749245572484584noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-60781271158080590302018-01-08T08:01:18.605+01:002018-01-08T08:01:18.605+01:00Ja nigdy nie piłam herbaty z czarnej malwy, to nie...Ja nigdy nie piłam herbaty z czarnej malwy, to nie dziwię się, że nawet o niej nie pomyślałam. <br />Już któryś raz czytam od Ciebie o niej. Chyba muszę kiedyś spróbować, z ciekawości. Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-48707568664233309692018-01-08T07:59:40.199+01:002018-01-08T07:59:40.199+01:00Ależ to taki niegroźny chłodek...Ależ to taki niegroźny chłodek...Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-39226606592974392922018-01-08T07:58:38.153+01:002018-01-08T07:58:38.153+01:00Pisałam we wcześniejszych recenzjach, że mam wszys...Pisałam we wcześniejszych recenzjach, że mam wszystkie, i Premium. Znaczy... Już nie mam, bo zjedzone, a recenzje czekają do publikacji. Zgadzam się, że lepsze. Hm, "ciekawe" czy to nie dzięki m.in. zawartości kakao. Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-22428551994292131642018-01-08T07:56:24.409+01:002018-01-08T07:56:24.409+01:00Jabłka się zgadzają, tylko reszta... :PJabłka się zgadzają, tylko reszta... :PKimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-43515405417965101452018-01-06T22:16:38.956+01:002018-01-06T22:16:38.956+01:00Trafna uwaga! Franceschi rzeczywiście jest gdzieś ...Trafna uwaga! Franceschi rzeczywiście jest gdzieś pomiędzy Amedei i Domori. Mi ta tabliczka wybitnie kojarzyła się z herbatą z czarnej malwy, no i pieprzne nuty też czułam.theobrominum-overdosehttps://www.blogger.com/profile/06061672213377891788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-24181751522115002422018-01-06T16:40:56.964+01:002018-01-06T16:40:56.964+01:00"efekt lukrecji / anyżu i mięty" do nas ..."efekt lukrecji / anyżu i mięty" do nas akurat mało przemawia :) Candy Pandashttps://www.blogger.com/profile/00212939215666294102noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-58031893050961814152018-01-06T14:00:54.228+01:002018-01-06T14:00:54.228+01:00Ta jest ostatnia, czy masz jakieś Premium? Ciekaw ...Ta jest ostatnia, czy masz jakieś Premium? Ciekaw jestem Twojej opinii o ich tabliczkach z criollo, które wydają się lepsze.Yaroshttps://www.blogger.com/profile/12228749245572484584noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-43876006527516523312018-01-06T11:23:10.899+01:002018-01-06T11:23:10.899+01:00Smakowała mi i na szczęście nie kojarzyła się z Am...Smakowała mi i na szczęście nie kojarzyła się z Amedei. Dla mnie była jak gruszki, jabłka i banany w karmelowym syropie z odrobiną tłustej śmietany i soli. Przyjemnie soczysta, nieco za słodka, ale kakao było całkiem intensywne jak na te 60%. Może nuty, które zawierała nie należą do moich ulubionych, ale byłam z niej bardzo zadowolona.johngalthttps://www.blogger.com/profile/14330734802897214151noreply@blogger.com