tag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post6298281835405036081..comments2024-03-27T11:27:31.737+01:00Comments on Chwile zasłodzenia: Marana Peru Cusco 80 % ciemnaKimiko556http://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-16345991956897853102021-08-14T23:19:28.235+02:002021-08-14T23:19:28.235+02:00Rozumiem, rozumiem :(
DZIĘKUJĘ pięknie za odpowied...Rozumiem, rozumiem :(<br />DZIĘKUJĘ pięknie za odpowiedź Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-67558498250594121262021-08-14T17:43:37.417+02:002021-08-14T17:43:37.417+02:00Nie da się określić, bo ważny jest też region i to...Nie da się określić, bo ważny jest też region i to, jakim cukrem jest posłodzona czekolada. Ostatnio coraz większy problem sprawiają mi 70 % słodzone białym - wszystkie irytują trochę. Najogólniej odpowiadając to obecnie 75%-90%. Wiem, że to duża rozpiętość, ale jest za dużo różnych czynników oprócz zawartości, mających wpływ na efekt końcowy.Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-81240223468725279782021-08-14T14:40:49.077+02:002021-08-14T14:40:49.077+02:00Oj, nieprecyzyjnie zadałam to pytanie. Już na tyle...Oj, nieprecyzyjnie zadałam to pytanie. Już na tyle wniknęłam w Twój Blog, że to już przecież wiem :) a powinnam była sprecyzować, o co pytam. Czy preferujesz raczej czekolady bliżej 70-75 % kakao, czy bardziej te o zawartości 80? A może jeszcze więcej? Czy też nie da się tego określić i to, jaką zawartość kakao wybierzesz, raczej zależy od dnia, nastroju itp? Oczywiście pytam o dobre czekolady plantacyjne. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-10887776641009909052021-08-14T09:31:19.968+02:002021-08-14T09:31:19.968+02:00PS Gdyby nie te tłuste nuty, bo jednak, jak wyłapa...PS Gdyby nie te tłuste nuty, bo jednak, jak wyłapałaś, dla mnie było ich trochę za dużo, byłoby 10.Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-53636133994807879532021-08-14T08:54:00.973+02:002021-08-14T08:54:00.973+02:00Też kwiaty wanilii tylko widziałam (stąd: "JA...Też kwiaty wanilii tylko widziałam (stąd: "JAKBY chodziło o kwiaty wanilii"), no i jeszcze czasami w kompozycjach wosków / świec jest nuta "kwiaty wanilii". Takie moje doświadczenia.<br /><br />Dlaczego miałby obrzydzić mnie budyń na pełnym mleku / śmietance jako jedna ze składowych nut? Uzasadniona, adekwatna tłustość mnie nie obrzydza. Gdybym miała zjeść czysty budyń np. śmietankowy na pełnej śmietance, mogłabym mieć z nim problem, ale nie tak. <br />Dobrym przykładem analogii będzie awokado, które uwielbiam "w czymś". Uwielbiam także łososia, ale odpychają mnie rolki z łososiem i awokado, bo są za tłuste. Każdy z tych składników z czymś innym jednak uwielbiam. U mnie więc zależy co do czego, a także czy jest uzasadnione. Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-63605452384762476422021-08-14T08:48:25.241+02:002021-08-14T08:48:25.241+02:0075% do 90% z małym hakiem, gdy mowa o dobrych plan...75% do 90% z małym hakiem, gdy mowa o dobrych plantacyjnych. Tańsze do zagryzania (np. Lindt) to 70%-85%, bo w przypadku tych wyższe zawartości bywają oszukańcze. Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-54962989047743452392021-08-13T09:24:37.620+02:002021-08-13T09:24:37.620+02:00Humidor to humorystyczny pomidor. Limonki uwielbia...Humidor to humorystyczny pomidor. Limonki uwielbiam, więc wstęp aromaterapii zachwyciłby mnie i rozkochał. Kwiaty wanilii widziałam tylko na opakowaniach serków i jogurtów. Budyń na pełnym mleku/śmietance Cię nie obrzydził? Dużo tu owoców, i to całkiem fajnych. No, może pomijając podsuszoną miechunkę. Chyba bym zjadła tę tabliczkę.Olga (livingonmyown.pl)https://www.blogger.com/profile/16932198981241497130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-76555110815437661332021-08-13T09:03:31.804+02:002021-08-13T09:03:31.804+02:00Te czekolady mają tak przepiękne śliczne opakowani...Te czekolady mają tak przepiękne śliczne opakowania,!!<br />Jaką zawartość % masy kakaowej preferujesz? Anonymousnoreply@blogger.com