tag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post6867142248193206094..comments2024-03-27T11:27:31.737+01:00Comments on Chwile zasłodzenia: Vosges Mo's Milk 45 % mleczna z wędzonym bekonem i wędzoną soląKimiko556http://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-5573806307674518952020-11-21T16:10:36.985+01:002020-11-21T16:10:36.985+01:00Boczek w klasycznym rozumieniu i u mnie nie przejd...Boczek w klasycznym rozumieniu i u mnie nie przejdzie, ale uwielbiam na śniadania takie cuś: https://www.auchandirect.pl/auchan-warszawa/pl/zmb-bekon-z-wedzarni-plastry/p-94900579 Jak dla mnie bekon i boczek to prawie to samo, więc takie lubię. Boczek jako skwarki - o nie. Zapach boczku cudowny? Smażonego w życiu. Zapachów sklepów z wędlinami nie lubię, ale lubię zapachy stoisk z jakimiś takimi dobrymi, wymyślnymi wędlinami / mięsami. Pojawiają się w związku z różnymi okazjami i pachną tak... szlachetnie. Lubię te dobre, wędzone zapachy.<br /><br />Tak, tutaj wyjątkowo ten palony karmel świetnie pasował, bo mimo że mlecznej normalnej nie krytykowałabym np. za uroczy wydźwięk, tak tu... wiadomo. Wszystko musiało pasować.<br /><br />Obie fajnie zwłaszcza w celu porównawczym, bo to ciekawe doświadczenie. <br /><br />A co byś powiedziała na Zottera nadziewanego boczkiem? Od lat scrolluję obok niego z lekkim wstrętem i ja nie mam zamiaru próbować.Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-78633770692905534582020-11-20T10:31:50.065+01:002020-11-20T10:31:50.065+01:00Szlachetna mleczna z bekonem i syropem klonowym? A...Szlachetna mleczna z bekonem i syropem klonowym? Aż mam ochotę się w tym aromacie wytarzać. O ile mięsa z reguły nie jem - zwłaszcza boczku - o tyle jego zapach uważam za cudowny. Sklep z wędlinami to fiesta nut zapachowych (piszę poważnie). Mocno palony karmel w smaku mlecznej czekolady może być, przynajmniej łagodzi jej przesadnie plebejskie zapędy, np. do bycia przecukrzoną. Sól jestem tutaj w stanie zaakceptować, bo jak najbardziej pasuje. Wolałabym ciemną wersję, acz przygarnęłabym obie.Olga (livingonmyown.pl)https://www.blogger.com/profile/16932198981241497130noreply@blogger.com