tag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post7602355410554922782..comments2024-03-27T11:27:31.737+01:00Comments on Chwile zasłodzenia: Primavika Masło z nerkowców smażoneKimiko556http://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comBlogger32125tag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-53967584960044913132016-03-06T08:11:41.794+01:002016-03-06T08:11:41.794+01:00W żadnym ich maśle? Kurcze, szkoda, bo akurat dla ...W żadnym ich maśle? Kurcze, szkoda, bo akurat dla mnie bez soli masła są mdłe. :(Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-26845776324735477362016-03-06T02:08:49.656+01:002016-03-06T02:08:49.656+01:00Koniecznie! Skład tylko 100% orzechów :) Nawet sol...Koniecznie! Skład tylko 100% orzechów :) Nawet soli nie ma.Nataliehttps://www.blogger.com/profile/05571175972449090054noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-30219632375519563842016-03-04T22:44:45.088+01:002016-03-04T22:44:45.088+01:00Z figami dla mnie byłoby za słodko, wolę je na sło...Z figami dla mnie byłoby za słodko, wolę je na słono. :P Koniecznie będę musiała kiedyś spróbować jakiejś innej firmy i przede wszystkim: niesmażonego. Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-3441542193056593212016-03-04T22:33:24.093+01:002016-03-04T22:33:24.093+01:00Masło z nerkowcow to moje ulubione, ale tej firmy ...Masło z nerkowcow to moje ulubione, ale tej firmy nie jadłam, wolę te bez soli a zapach "smażony" mnie najbardziej zniechęcił. <br />To moje na chlebie lubię i często kładę na wierzch suszone figi - pyszne połączenie :) A najczęściej go dodaję fo jaglanki :)Ania_Shttps://www.blogger.com/profile/07219730039600830857noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-31154997787019249192016-03-03T21:49:35.582+01:002016-03-03T21:49:35.582+01:00Haha, dobra, mała adnotacja: też wyjadam kukurydzę...Haha, dobra, mała adnotacja: też wyjadam kukurydzę z puszki xD Co poradzić, jest taka pyszna!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10942812394093625677noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-65855525450637456532016-03-03T17:34:25.868+01:002016-03-03T17:34:25.868+01:00Ja też (tak bezpośrednio to chyba tylko kukurydzę ...Ja też (tak bezpośrednio to chyba tylko kukurydzę z puszki mogłabym bez końca wyjadać, haha), a pisząc recenzję myślałam, że to będę musiała tak skończyć, ale jak widzisz, otworzyłam już i migdałowe i z nimi trochę pokombinowałam. ;)Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-41038299223897008922016-03-03T17:14:53.494+01:002016-03-03T17:14:53.494+01:00Z serem pleśniowym? WOW, brzmi tak bardzo dla mnie...Z serem pleśniowym? WOW, brzmi tak bardzo dla mnie :O! Z makaronem jeszcze nie próbowałam, chociaż już parę razy widziałam u Szpilki z brukselką czy brokułem :3<br />Właśnie kiedyś jadałam często, ale odkąd nie gotuję owsianek nie mam na nie pomysłu. A przeraża mnie wyjadanie ze słoika (zarówno masła jak czegokolwiek innego) xd<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10942812394093625677noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-69532396359280848302016-03-03T07:46:00.162+01:002016-03-03T07:46:00.162+01:00Muszę kiedyś tę firmę bliżej poznać.Muszę kiedyś tę firmę bliżej poznać.Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-19426148007069755112016-03-03T07:45:06.301+01:002016-03-03T07:45:06.301+01:00Dokładnie... takie smażone podkręcenie nie wzmocni...Dokładnie... takie smażone podkręcenie nie wzmocniło ich smaku, wręcz przeciwnie. Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-17700243689660772622016-03-03T07:44:35.623+01:002016-03-03T07:44:35.623+01:00Migdałowe jest już naprawdę warte uwagi! :D Migdałowe jest już naprawdę warte uwagi! :D Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-39731967767068119252016-03-02T22:57:45.350+01:002016-03-02T22:57:45.350+01:00O mamuniu! Muszę wypróbować!O mamuniu! Muszę wypróbować!Domenicahttps://www.blogger.com/profile/17836120716342580848noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-24756756312121320702016-03-02T22:47:36.545+01:002016-03-02T22:47:36.545+01:00Mimo wszystko jestem go bardzo ciekawa. Nie jadłam...Mimo wszystko jestem go bardzo ciekawa. Nie jadłam nic dotąd z Primaviki, lecz w spiżarni czeka na mnie ich masło migdałowe, które dostałam od mojej fryzjerki :Dtheobrominum-overdosehttps://www.blogger.com/profile/06061672213377891788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-88138941928508352712016-03-02T22:26:48.567+01:002016-03-02T22:26:48.567+01:00Z nerkowców to tylko SunPat jadłam, a z Primaviki ...Z nerkowców to tylko SunPat jadłam, a z Primaviki tylko migdałowe i niestety było 'suche'. To bym już dawno kupiła, ale po co smażyć te nerkowce, jak one są tak idealnie maślane i delikatne w swoim smaku :)magda lenahttps://www.blogger.com/profile/04104970059836210521noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-16388383038220325562016-03-02T21:10:10.601+01:002016-03-02T21:10:10.601+01:00Ja masło z nerkowców jadłam tylko domowe i z mojej...Ja masło z nerkowców jadłam tylko domowe i z mojej ulubionej firmy Meridian - wielbię je! Szkoda, że muszę ''sprowadzać'' z Anglii :(Nataliehttps://www.blogger.com/profile/05571175972449090054noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-29370026006814267712016-03-02T20:35:50.366+01:002016-03-02T20:35:50.366+01:00Wiem. Mi tam w sumie tłustość maseł orzechowych ni...Wiem. Mi tam w sumie tłustość maseł orzechowych nie przeszkadza, o ile to tłuszcz z orzechów.<br />Właśnie za usmażenie im punkty poleciały, bo mogło być tak pięknie... <br />Czyżby wersja crunchy? Moje ulubione. :DKimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-19294075228650891882016-03-02T20:32:42.649+01:002016-03-02T20:32:42.649+01:00Wiem, czytałam o nim u Was. ;)Wiem, czytałam o nim u Was. ;)Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-21852778644539055642016-03-02T20:32:24.704+01:002016-03-02T20:32:24.704+01:00Już ja wiem dlaczego. :>Już ja wiem dlaczego. :>Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-42193042356424149982016-03-02T20:32:08.738+01:002016-03-02T20:32:08.738+01:00Dzięki za pomysł - kiedyś wypróbuję, bo uwielbiam ...Dzięki za pomysł - kiedyś wypróbuję, bo uwielbiam kanapki-wieżyczki (aczkolwiek zawsze przykrywam sałatą, a nie drugą kromką). <br />Tak - to jest dobre określenie! Zużyta gąbka... Nawet gorzej! Chrupiące tosty jeszcze jakoś tam bym zjadła, ale zwykły biały chleb... no przez gardło mi nie przejdzie. Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-46424769025126367172016-03-02T20:27:40.069+01:002016-03-02T20:27:40.069+01:00Znaczy, położyć można, ale... żeby coś poczuć, to ...Znaczy, położyć można, ale... żeby coś poczuć, to tak z pół słoika pewnie, haha. ;PKimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-52850220195592156882016-03-02T19:29:13.094+01:002016-03-02T19:29:13.094+01:00Nie lubię zbyt tłustego masła, w ogóle najlepiej l...Nie lubię zbyt tłustego masła, w ogóle najlepiej lubię takie jakby suchawe, wiesz o jakie mi chodzi? :D Mogłabym spróbować, ale największe wątpliwości budzi ten napis "smażone", choćbyś nie wiem jakie cuda napisała ja bym się zastanawiała :D <br />Nie wiem jak (jeszcze nie tak dawno) mogłam go nie lubić, poszło już tyle słoików, najbardziej pasuje mi to Lidlowe z tygodnia amerykańskiego, stoi ono zaraz za domowym. <br />A kwestia jedzenia? Ja najlepiej lubię łyżeczką i tak znika największa ilość, do pieczywa mi nie pasuje, ale z waflem ryżowym już tak, czasem dodaję do owsianki, kaszy na mleku, albo lodów bananowych :DAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/01556512405388927014noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-30640258136815715582016-03-02T17:10:37.223+01:002016-03-02T17:10:37.223+01:00Może kiedyś się trafi. ;)Może kiedyś się trafi. ;)Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-5170645917520681912016-03-02T16:15:38.577+01:002016-03-02T16:15:38.577+01:00Dalej...? :P Weź Ty w końcu bierz się za próbowani...Dalej...? :P Weź Ty w końcu bierz się za próbowanie tego wszystkiego! Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-68020156106954424402016-03-02T16:14:33.912+01:002016-03-02T16:14:33.912+01:00Uważaj, bo jak Ci się na wierzchu morze oleju zrob...Uważaj, bo jak Ci się na wierzchu morze oleju zrobi... to zdjęcia ładne nie wyjdą. :PKimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-35563251760223324672016-03-02T16:03:30.491+01:002016-03-02T16:03:30.491+01:00Na migdałowe? Ostatnio jadłam kanapkę z nim i sere...Na migdałowe? Ostatnio jadłam kanapkę z nim i serem pleśniowym - rewelacja. :P Kiedyś próbowałam też (zwykłym co prawda) masłem orzechowym wysmarować tofu i usmażyć, ewentualnie dodać do makaronu i tak jakoś może? <br /><br />A ogólnie masła orzechowe często jadasz?Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-66556668426340444462016-03-02T15:01:56.215+01:002016-03-02T15:01:56.215+01:00Nie lubię posmaku smażenia praktycznie w niczym, t...Nie lubię posmaku smażenia praktycznie w niczym, tym bardziej w orzechach. Czy istnieje więc powód, żebym miała się tym masłem zainteresować? Raczej nie xD Zresztą ostatnio wypaliły mi się na nie pomysły i słoiczka migdałowego nie mogę zużyć do końca. Pomijając owsianki i takie 'gołe' kanapki masz na nie jakieś ciekawe metody?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10942812394093625677noreply@blogger.com