tag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post8267561880096943200..comments2024-03-27T11:27:31.737+01:00Comments on Chwile zasłodzenia: Duffy's Philippine South Cotabato 70 % ciemna z FilipinKimiko556http://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-30334362545492502382021-10-07T16:36:57.843+02:002021-10-07T16:36:57.843+02:00PS Nie znam się na miodach, by wiedzieć, co jadłam...PS Nie znam się na miodach, by wiedzieć, co jadłam z uli dziadkowych, co jest w sklepach w słoikach. Dopiero Twój komentarz mi uzmysłowił, że między ulem, a moimi ustami z miodem... coś tam się jeszcze robi. :PKimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-2606117205891469872021-10-07T16:35:27.389+02:002021-10-07T16:35:27.389+02:00Surowy miód jako produkt analogicznie do surowej, ...Surowy miód jako produkt analogicznie do surowej, a ugotowanej kaszy? Jeśli o czymś takim pomyślałaś, to źle zrozumiałaś. Pisałam o surowym wydźwięku, jak np. surowo urządzony pokój; podobne określenia to np. poważna słodycz, szlachetna gorzkość.Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-42950758785546976822021-10-06T10:19:06.725+02:002021-10-06T10:19:06.725+02:00Nie mam do czego się przyczepić, bo lukrecji zapew...Nie mam do czego się przyczepić, bo lukrecji zapewne bym nie wyczuła (oby :P, a miód pasuje do intensywnej i bogatej leśności. Aż przeszłabym się boso rankiem po wilgotnym lesie, dotykając dłońmi kory drzew i wdychając świeże powietrze. Surowego miodu nie znam, nawet nie umiem sobie czegoś takiego wyobrazić. Maślaność mi nie przeszkadza jako nuta, a tu... no i znowu" co wyczułabym ja? Bo może nawet nie pomyślałam o pojedynczym drzewie, a co dopiero lesie. Procenty moje, więc mogłabym spróbować.Olga (livingonmyown.pl)https://www.blogger.com/profile/16932198981241497130noreply@blogger.com