Chwile zasłodzenia
poniedziałek, 20 czerwca 2016

Pralus Bresil Forastero 75 % (100 g) ciemna z Brazylii

›
Próbując po kolei neapolitanki francuskiej marki Pralus, myślałam, że spróbowanie pełnowymiarowych tabliczek na długo pozostanie w sferze m...
25 komentarzy:
niedziela, 19 czerwca 2016

Pop Tarts Frosted Brown Sugar Cinnamon

›
Lubię próbować nowe rzeczy. Do niektórych rzeczy podchodzę sceptycznie, sprawdzając "czym też wszyscy tak się zachwycają?". Tak b...
18 komentarzy:
sobota, 18 czerwca 2016

Toblerone Milk mleczna z nugatem migdałowo-miodowym

›
Wszystkie ciekawsze warianty Toblerone są już na blogu, a mi została jeszcze jedna trójkątna czekolada, na którą jednak moja ochota z każdy...
20 komentarzy:
czwartek, 16 czerwca 2016

Toblerone White biała z nugatem migdałowo-miodowym

›
Z białą czekoladą mam ostatnio bardzo różnie, zdradzę Wam jedynie tyle, że na razie widzicie moje "wykańczanie" tych nieco gorszy...
23 komentarze:
środa, 15 czerwca 2016

lody na patyku Magnum Loving Kiss Tiramisu; Magnum First Kiss Creme Brulee

›
Po przetestowaniu dużej części pospolitszych magnumów, w końcu zdecydowałam się zakupić dwa limitowane smaki. Niby nie ciągnęło mnie do nic...
23 komentarze:
wtorek, 14 czerwca 2016

Chateau Biała z Chrupkami ryżowymi i kawałkami orzechów laskowych

›
Po białej kokosowej czekoladzie Chateau (która w dalszym ciągu ma u mnie 10/10) planowałam przyjrzeć się dokładniej tym czekoladom, ale na...
21 komentarzy:
poniedziałek, 13 czerwca 2016

Akesson's 75 % Criollo Cocoa Madagascar Ambolikapiky Plantation ciemna z Madagaskaru

›
Przyglądając się liście posiadanych czekolad zauważyłam, że zebrało się tam kilka z kakao z Madagaskaru o zbliżonej jego zawartości, co nat...
17 komentarzy:
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer

O mnie

Moje zdjęcie
Kimiko556
Mogłabym tutaj o sobie napisać wiele: że lubię ciężkie brzmienia, gry komputerowe, filmy i książki, sushi, historię II wojny światowej; góry, w których to przynajmniej część swego serca zostawiłam; mam słabość do kotów i lemurów oraz zwierzaków nietypowych. Zajmuję się czarostwem eklektycznym (w ramach którego, jak i we wszystkich dziedzinach życia, kroczę własną ścieżką), astrologią. A interesuję się także astrofizyką i fizyką teoretyczną (i nie wydaje się, bym miała rozdwojenie jaźni), Japonią, trochę historią, militariami. Ktoś mijający mnie na ulicy mógłby stwierdzić, że człek ze mnie niski, anorektyczny i dość dziwny. Osoba mająca ze mną do czynienia mogłaby powiedzieć, żem sceptyczna, apodyktyczna mizantropka. Prawie każdy samego siebie opisze w pozytywnych barwach, inni mogą go odebrać inaczej, można użyć wielu słów, ale właściwie: w jakim celu?

Bloguję z miłości do czekolad i pisania. Szukam głębi smaku, zachwycających i intrygujących nut.
Wyświetl mój pełny profil
▼
Obsługiwane przez usługę Blogger.